Haber Turkcell Zekâ Gücü Projesi: Elbistan'da Teknolojiyle Dolu Yeni Bir Sınıfın Kapıları Açıldı

WM.NET.TR

Moderatör
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen Turkcell Zekâ Gücü Projesi'nin yeni bir sınıfı hizmete girdi. 9 yıldır özel yetenekli öğrencileri teknolojiyle buluşturan proje, 2025 yılına kadar planlanan yeni sınıflarının ilkiyle Elbistan'daki gençlere kapılarını açtı. Bu yeni sınıf, öğrencilere sadece teorik bilgi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda uygulamalı projeler ve deneyimler yoluyla yaratıcılıklarını ve problem çözme yeteneklerini geliştirecek interaktif bir öğrenme ortamı sunuyor.

Turkcell'in sosyal sorumluluk projeleri arasında önemli bir yere sahip olan Zekâ Gücü, yetenekli öğrencilere özelleştirilmiş eğitim imkanları sağlayarak, onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Elbistan'daki yeni sınıf, bu amaç doğrultusunda modern teknoloji altyapısıyla donatılmış olup, öğrencilere robotik kodlama, yapay zekâ, 3D modelleme gibi geleceğin mesleklerine yönelik eğitimler verilecek. Ayrıca, öğrencilerin bireysel yeteneklerini keşfetmelerini ve kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri yaşamalarını sağlamak için uzman eğitmenler ve danışmanlar görevlendirilecek.

Projenin Elbistan'a kazandırdığı bu yeni sınıfın, bölgedeki eğitim kalitesini yükselteceği ve gençlerin teknoloji alanında kariyer yapmalarına olanak sağlayacağı düşünülüyor. Turkcell'in eğitim alanına yaptığı bu önemli yatırım, hem Elbistan'ın hem de Türkiye'nin teknoloji geleceğine büyük bir katkı sağlayacak. Projenin gelecekte daha fazla il ve ilçeye yayılması planlanarak, özel yetenekli daha birçok öğrencinin bu imkandan faydalanması hedefleniyor. Bu adım, Türkiye'nin teknoloji ekosisteminin güçlenmesine ve geleceğin yenilikçilerini yetiştirmesine önemli bir destek olarak değerlendiriliyor.

• Geri